Haberler
TARİFLER İÇİN PRATİK ÖLÇÜLER
25.10.2013 01:43
Cinsi
Su Bardağı
Çay
Bardağı
Çorba Kaşığı
Kahve Fincanı
Tatlı Kaşığı
Su
250 gr.
100 gr.
15 gr.
75...
ETİN BÖLÜMLERİ
25.10.2013 01:41
ETİN BÖLÜMLERİ
Resim biraz tuhaf gelebilir ama açıklama yaptıktan sonra eminim siz de bana hak vereceksiniz. Hep aklıma takılır ama bugüne kadar uygulamak mümkün olmadı nedense...Etin doğru pişirilmesi nasıl olur, hayvanın hangi bölümü nasıl pişerse daha lezzetli olur gibi sorular hep kafamı...
KIRMIZI ETİN LEZZET REHBERİ
25.10.2013 01:24
Et hayvanın yetiştiği bölgeye, yediği yeme göre tat ve yumuşaklığa sahiptir.
İnek ve öküz etlerine “Sığır Eti” denir.
İnek (dişi) özellikle de kısır ise makbuldür. Kısır olan ineğin eti daha canlı, açık kırmızı ve sıkı dokulu olur ayrıca etin arasında beyaz yağ...
YEMEK PİŞİRME SANATI
25.10.2013 00:52
Yiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin pişirme şekli farklıdır. Çoğumuz bilinçsizce...
PRATİK BİLGİLER
25.10.2013 00:43
Terbiye Yöntemleri:
Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir.
Marine etme, etin taze ot ve...