Makale arşivi
TARİFLER İÇİN PRATİK ÖLÇÜLER
25.10.2013 01:43
Cinsi
Su Bardağı
Çay
Bardağı
Çorba Kaşığı
Kahve Fincanı
Tatlı Kaşığı
Su
250 gr.
100 gr.
15 gr.
75...
ETİN BÖLÜMLERİ
25.10.2013 01:41
ETİN BÖLÜMLERİ
Resim biraz tuhaf gelebilir ama açıklama yaptıktan sonra eminim siz de bana hak vereceksiniz. Hep aklıma takılır ama bugüne kadar uygulamak mümkün olmadı nedense...Etin doğru pişirilmesi nasıl olur, hayvanın hangi bölümü nasıl pişerse daha lezzetli olur gibi sorular hep kafamı...
KIRMIZI ETİN LEZZET REHBERİ
25.10.2013 01:24
Et hayvanın yetiştiği bölgeye, yediği yeme göre tat ve yumuşaklığa sahiptir.
İnek ve öküz etlerine “Sığır Eti” denir.
İnek (dişi) özellikle de kısır ise makbuldür. Kısır olan ineğin eti daha canlı, açık kırmızı ve sıkı dokulu olur ayrıca etin arasında beyaz yağ...
SEBZELER VE FAYDALARI
25.10.2013 01:01
Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze yenirse faydaları da o kadar çok oluyor.
Eski insanların sağlıklı ve uzun yaşamış olmalarının sebeplerinden biri de, yiyeceklerini çiğ yemiş olmaları. Sebze ve meyveyi az yiyenlerde çeşitli hastalıklar daha çok görülüyor ve bunlar cılız,...
MEYVELER VE KALORİLERİ
25.10.2013 00:56
Hangi meyve ne işe? Kaç Kaloridir? Falan Fişmekan…
Vücudumuzun başlıca düşmanı olan kolesterol hiçbir meyvede yoktur!
Meyveler doğal şeker içerir, ne kadar çok meyve tüketirsek beynimizdeki sinir hücreleri de o kadar gelişir, meyve yemek hafızamızı canlandırır!
Meyveler mükemmel lif...
YEMEK PİŞİRME SANATI
25.10.2013 00:52
Yiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin pişirme şekli farklıdır. Çoğumuz bilinçsizce...
PRATİK BİLGİLER
25.10.2013 00:43
Terbiye Yöntemleri:
Türk mutfağında etlerin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir.
Marine etme, etin taze ot ve...
BAHARATLAR VE FAYDALARI
25.10.2013 00:37
BAHARATLAR HEM DAMAK TADIMIZA HEM DE SAĞLIĞIMIZA İYİ GELİYOR
Baharatsız bir hayat düşünülemez öyle değil mi?! Her baharatın kendine has bir kişiliği, faydası ve keyfi var. Bu dosyada özellikle bazı baharatlardan bahsedip, faydalarını ön plana çıkaralım…
Baharat İsimi...
İlk Blog
23.10.2013 22:46
Yeni blog'umuz bugün oluşturuldu. Buraya odaklanın ve sizi bilgilendirmek için çalışalım. RSS feed sayesinde, bu blogda yeni mesajları okuyabilirsiniz.
Öğeler: 1 - 9 / 9